Philip Friskorn, Natuurfotograaf met een passie voor vogels

 

     Het bedrijf en de fotograaf
Skylark Productions is een klein bedrijf, gerund door Philip Friskorn. Philip Friskorn houdt zich vooral bezig met natuurfotografie. Ook reportage-, bedrijfs-, tuin-, milieu- en recreatiefotografie vallen binnen z’n werkterrein.

 

 

 

     Passie
Philip Friskorn, geboren in Zwolle (1945), kreeg de passie voor natuur met de paplepel ingegoten. Zijn interesse ging met name uit naar in het wild levende vogels. Hij maakte z’n eerste vogelfoto in 1958. Met een Agfa Clack. IJzergaren en Meccano-onderdelen dienden als afstandsbediening. De eerste vogelfoto was die van een Ekster. Een vogel, die Philip z’n verdere leven zou blijven boeien. Gegrepen door het medium fotografie werd met eigengebouwde apparatuur een zwart-wit doka ingericht. Na de middelbare school kwam er een kleinbeeldcamera. In 1965 volgden de eerste dia’s.

 

 

     Professie
Fotografie speelde binnen het technische werk als vormgever van exclusieve spoorwegmodellen een grote rol. Natuurfotografie was een passie, beoefend in de vrije tijd. In 1993 werd die passie tot professie. Ervaring met fotografie, vorm en compositie – gevoegd bij de kennis van de natuur – waren de ingrediënten om de stap te zetten zich als professioneel natuurfotograaf te vestigen.

 

     Schoonheid, licht en emotie
De belangrijkste werkgebieden van Philip zijn Nederland, Scandinavië, Noord-Amerika, Japan en het Caribisch gebied. Door veel naar dezelfde plek terug te keren, duik je diep in je onderwerp. Het fotowerk wordt breed gebruikt en kan variëren van postzegel tot poster of een panoramawand van 15 meter lengte. Als fotograaf ben je op zoek naar drie elementen: schoonheid, licht en emotie. Je wilt beelden mee naar huis nemen om deze drie elementen later met anderen te kunnen delen.